Smoothies: de voordelen + 125 groene smoothie recepten

Smoothies kunnen heel erg lekker zijn en ze zijn ideaal als brandstof om je dag actief mee te starten. Ze zijn rijk aan goede voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Nederlanders eten over het algemeen veel te weinig groente en fruit. Super zonde en vooral niet nodig! Groente en fruit is belangrijk om minder risico te lopen op o.a. bepaalde aandoeningen, suikerziekte en verhoogde bloeddruk.

Nog te vaak wordt een smoothie gezien als lastig en teveel tijd om te maken. Maar is dit eigenlijk wel zo? Wij van Buikspieren.nl hebben het voor je uitgezocht. We sluiten af met een mooi boek dat jou gaat helpen om op een eenvoudige manier je eigen gezonde smoothies te maken. Je hoeft ze zelf niet te verzinnen. Er staan ruim 200 recepten in.

Koop hier het Gezonde Groene Smoothies E-Book!
gezonde smoothies
Smoothie en 4 bonussen

Wat is nu eigenlijk een smoothie?

Het is goed te weten om nog eens te kijken hoe een smoothie precies is opgebouwd. Kort gezegd is een smoothie een gemixed drankje van gepureerd fruit of groente in combinatie met vloeibare stoffen. Ook kunnen er allerlei extra’s worden toegevoegd die je smoothie nog voedingsrijker maken. Denk aan granen, havermout, proteïne of honing. Je kunt dus eindeloos variëren met smoothies en dat maakt het zo leuk. Natuurlijk is niet alles lekker, dus daar helpen we je graag bij met ons boek!

Voordelen

Dieten waarbij je jezelf moet uithongeren werken niet. Laat de ongezonde snacks staan en zorg voor een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Smoothies onderdeel laten zijn van je voeding heeft vele voordelen:  
 • Een smoothie is gemakkelijk in te nemen: een smoothie is gemakkelijk in te nemen omdat het vloeibaar is. Je kunt er langer van profiteren omdat de hoeveelheid groter is. Ook kun je ze prima bewaren in de koelkast.
 • Een smoothie is gemakkelijk te bereiden: Een goede blender is aan te raden om gemakkelijk je smoothie te bereiden. Bestel het boek en kom erachter wat lekkere en gezonde combinaties zijn.
 • Het geeft je snel en veel energie: je krijgt een krachtige boost aan esentiele voedingsstoffen. Je hebt meer energie voor het verrichten van je dagelijkse werkzaamheden.
 • Je spijsvertering werkt beter: een gezonde spijsvertering helpt het lichaam om alle belangrijke voedingsstoffen uit ons eten om te zetten in bruikbare energie. Smoothies helpen hier bij.
 • Je komt snel aan je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit: voor veel mensen is het eten van voldoende groente en fruit een behoorlijke uitdaging. Met een smoothie kom je veel dichter bij je dagelijkse benodigde hoeveelheid.
 • Ze helpen om je vochtbalans te behouden: smoothies helpen je gehydradeert te blijven gedurende de dag. Ook zal het je dorst lessen.
 • Ze helpen je afvallen: je fruit, groente en vezelinname wordt verhoogd. Het is een gezond tussendoortje. Het geeft een verzadigd gevoel en zal je totale calorie inname verlagen. Dit leidt tot gewichtsverlies.
 • Ze zijn makkelijk verteerbaar: je lichaam kan veel voedingsstoffen direct opnemen, omdat ze al gemixed en vloeibaar zijn. Je lichaam hoeft dus zelf minder hard te werken om ze te verteren.
 • Ze zijn goed voor je immuunsysteem: de vitamines die je binnenkrijgt met een smoothie zijn goed voor je immuunsysteem. Dit is het verdedingssysteem van je lichaam tegen indringers en beschadigingen.

Heeft een smoothie ook nog nadelen?

Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat smoothies prima zijn als aanvulling op je vaste voeding. Groente en fruit kun je makkelijker binnenkrijgen met smoothies. Het is dus niet zo dat je het eten van groente en fruit moet gaan vervangen voor smoothies. Voedingsstoffen worden sneller opgenomen door het lichaam. Het lukt helaas niet om alles goed op te nemen en bepaalde elektronen worden onttrokken. Bij vast groente en fruit moet het lichaam zelf gaan afbreken. De voedingswaarde van fruit en groente en een smoothie zal dus af kunnen wijken. De nadelen van smoothies wegen niet op tegen de vele voordelen ervan. We helpen je graag om smoothies onderdeel van je voeding te laten worden. Hoe je dit kunt doen, leggen we je graag uit met ons boek!

Zelf gezonde smoothies maken?

Het kan behoorlijk lastig zijn om zelf een goede smoothie te maken. Zoals je van ons gewend bent, hoef je zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wij hebben een boek voor je klaarstaan, dat jou voorziet van maar liefst 125 groene smoothie recepten! Als bonus krijg je ook nog:
 • 75 fruit smoothie recepten
 • 21 gezonde eetrecepten
 • 10 superfood smoothie recepten
 • Bijbehorend dieetschema
En dat alles voor slechts €17,00! Het gehele pakket is volledig digitaal te downloaden. Als je het nu bestelt, kun je in nog geen 5 minuten met je 1e smoothie aan de slag! Het is mogelijk om de recepten 30 dagen te proberen. Wij weten zeker dat jij veel baat hebt bij dit boek! Niet goed, geld terug garantie.
Smoothie en 4 bonussen
Smoothie prijzen
Betalingsmogelijkheden Smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.